Camping Costa Brava

Het klimaat aan de Costa Brava

Het klimaat aan de Costa Brava

Costa Brava ligt in het Noordoosten van Spanje. Het gebied heeft een lange kustlijn en ligt aan de Middellandse zee. Het klimaat aan de Costa Brava is erg stabiel, De zomers zijn warm, en de winters zijn mild. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden en hoger. Vanaf de Pyreneeen komt er af en toe een frisse wind die zeker voor verkoeling kan zorgen. Deze wind brengt echter regelmatig regenwolken met zicht mee. In de wintermaanden schommelen de temperaturen rond de 15 graden.

Mediterraan klimaat

Het klimaat aan de Costa Brava valt onder het Mediterraan klimaat. Dit klimaat komt vooral voor in de landen rondom de Middenlandse zee. Zoals Spanje, Griekenland en Italië maar ook de Noord-Afrikaanse landen zoals Marokko, Tunesië en Algerije. Overige gebieden in de wereld met dit klimaat zijn het zuidelijk gedeelte van Calefornië, Chili, De zuidkust van Zuid-Afrika en het Zuidwestelijke gedeelte van Australië. Bomen die je in deze gebieden veel ziet zijn pijnbomen, palmbomen en olijfbomen. Deze bomen kunnen goed overleven in langdurige periodes van droogte. Deze droge periodes zijn kenmerkend voor het Mediterraan klimaat.

De nadelen van het klimaat aan de Costa Brava

Dit droge en zonnige klimaat hebben zo ook zijn nadelen. Deze periodes zorgen namelijk regelmatig voor bosbranden in de gebieden met een Mediterraan klimaat, dus ook aan de Costa Brava. Het afgelopen jaar was dan ook niet anders. In november 2013 is in het gebied van de Costa Brava 869 hectare verwoest door bosbranden, voordat de brandweer de brand onder controle had. Dit gebied is in de zomer dan ook erg gevoelig voor sigarettenpeuken en dergelijke.

Costa Brava populair bij Toeristen

Het gebied langs de Costa Brava is erg in trek bij toeristen vanuit heel Europa, met name de toeristen vanuit Noord-Europa. Dit komt doordat het gebied aan de Costa Brava bijna driehonderd dagen per jaar zonnig en droog weer heeft. Dit klimaat is dus ideaal voor een zomervakantie aan zee!

http://fivebestessaywritingservices.blogspot.com


Duiken in de Costa Brava

Duiken-in-de-Costa-Brava

De kust aan de Costa Brava is prachtig. De blauwe zee, de rotsen en de witte stranden zijn erg aantrekkelijk voor vele toeristen vanuit heel Europa. Maar onder die blauwe zeespiegel ligt misschien wel een nog mooier plaatje. De zee van de Costa Brava heeft een uitgebreide rotsachtige bodem, koraalriffen, scheepswrakken en uiteraard heel veel mooie vissen. Het is zeker een aanrader om een keer te duiken in de Costa Brava!

Duikcentra

Als u nog nooit heeft gedoken is het natuurlijk niet verstandig om een duikuitrusting de huren en erop uit te gaan. Langs de kust van de Costa Brava bevinden zich 30 verschillende duikcentra in 16 verschillende steden. Er is dus altijd wel één bij uw camping in de buurt. Deze duikcentra bieden bezoekers goede service, allerlei duikapparatuur en benodigdheden om te huren en duik cursussen voor alle verschillende niveaus. Er zijn dus ook duikcursussen beschikbaar voor meer ervaren duikers.

Waar te duiken in de Costa Brava?

Als u van plan bent om echt op een duikvakantie te gaan, dan is het natuurlijk belangrijk om een mooie locatie te hebben. In de zee van de Costa Brava zijn er 2 plekken aan te raden. Ten eerste is dat de zee rondom de Medeseilanden. De Medeseilanden zijn kleine eilandjes in de Middellandse zee, vlakbij de kust van de Costa Brava. Dit gebied staat bekend om de mooie natuur en prachtige onderwaterwereld. Ten tweede worden de wateren bij natuurpark Cap de Creus sterk aangeraden door duikliefhebbers. En na het duiken is het ook zeker niet verkeerd om de natuur boven het water de bewonderen. Cap de Creus heeft een prachtige blauwe zee met een rotsachtige kust.

Maar we weten allemaal dat smaken verschillen, dus ontdek vooral zelf wat het beste bij jou past. Er is in ieder geval genoeg keuze om te duiken in de Costa Brava!

fivebestessaywritingservices.blogspot.com


Checklist vakantie tips

checklist vakantie tips

Elk jaar overkomt het weer duizenden vakantiegangers; er wordt iets belangrijks vergeten mee te nemen op vakantie. Op campings of in vakantieparken moet men nog vaak eigen spullen meenemen, maar sommige dingen worden nog wel eens over het hoofd gezien. Daarom zijn hier wat checklist vakantie tips!

Door de jaren heen is het goed om een lijstje van spullen te maken die op een vakantie moeten worden meegenomen. Zo kun je leren van de vorige keer en  maak je niet snel dezelfde fouten.

Online Checklists

Op het internet zijn er heel wat vakantie inpaklijsten, checklists en andere reminders voor vakanties. Dit is erg handig voor mensen die voor het eerst naar een camping of vakantiehuisje gaan. Tegenwoordig zijn deze lijsten zelfs erg specifiek. Zo kun je van te voren invullen waar je naar toe gaat, wanneer je gaat en wat voor weer het wordt. Op die manier wordt er een persoonlijke vakantiechecklist voor je uitgedraaid. Dit is zeker een aanrader om te gebruiken voor je vakantie. In deze lijsten staan vaak handige tips. Toch zijn deze checklists nooit persoonlijk genoeg. Er wordt bijvoorbeeld niet rekening gehouden met eventuele medicijnen die nodig zijn.

Onze checklist vakantie tips

Ons advies is dus de online checklists te gebruiken als basis voor uw eigen vakantie checklists. Elk jaar kunt u weer dingen opschrijven die u bent vergeten en handig zijn voor de volgende vakantie. U zult zien dat het veel minder stressen is tijdens het inpakken voor uw vakantie. Omdat u al een persoonlijke lijst ter beschikking heeft.

Toch willen wij u nog wat persoonlijke tips meegeven die wij in de loop van de tijd zijn tegengekomen die zeker belangrijk zijn:

– (Blaren)pleisters, dit wordt nog wel eens vergeten, maar zijn zeker belangrijk om mee te nemen.
– Opladers, het is fijn om je telefoon mee te nemen, maar als u uw oplader bent vergeten, dan heeft u er na een dag of 2 niks meer aan. Dit geldt ook voor camera’s, laptops en andere elektronica.
– Pincet, altijd handig.
– Kaasschaaf, een broodje kaas gaat er altijd wel in!, maar dan is een kaasschaaf wel handig
– Zonnebril, het is belangrijk uw ogen te beschermen.
– Oordopjes, lekker voor tijdens het reizen!

Wij wensen u een fijne vakantie!

 De Strijd om de Costa Brava

De strijd om de Costa Brava

De eerste tekenen van leven gaan terug naar 2500 jaar voor Christus. Vooral in het gebied van Pinell zijn graftombes gevonden die terug gaan naar die tijd. Tevens zijn er hunebedden en menhirs gevonden. Waarschijnlijk zijn deze hunebedden en menhirs afkomstig van Iberiërs. Zij worden gezien als de eerste echte bewoners van het gebied aan de Costa Brava. Vanaf dat moment begon de strijd om de Costa Brava.

De Romeinse overheersing

De Strijd om de Costa Brava begon in de tijd van het Romeinse rijk. Het Romeinse rijk verspreidde zich snel uit over Europa. Toch heeft het bijna 2 eeuwen geduurd om het gebied aan de Costa Brava te veroveren. Iberiërs, de bewoners van dit gebied, hebben lang weerstand geboden, maar moesten uiteindelijk de strijd opgeven. Ondanks dat de Romeinen het gebied hadden veroverd, hebben zij toch veel geïnvesteerd in Spanje. De Romeinen hebben vele wegen aangelegd en een heel aantal bruggen en aquaducten gebouwd. Tegenwoordig is er in dit gebied nog het meeste terug te vinden uit de tijd van de Romeinse bezetting. De Romeinen hebben onder andere de historische stad Girona gevestigd. Dat tegenwoordig de bekendste stad aan de Costa Brava is.

Andere overheersers

Op het moment dat het Romeinse rijk aan het wankelen was, hebben de Romeinen het gebied verlaten. Na het Romeinse tijdperk is de Costa Brava en de rest van Spanje overgenomen door binnenvallende stammen, zoals de Vandalen en later de Visigoten. De Visigoten gingen de strijd om de Costa Brava, en de rest van Spanje, aan met de Vandalen. De Visigoten zaten echter vooral in het zuiden van Spanje. Zij hebben bijna 300 jaar het gebied overheerst.

De Strijd om de Costa Brava door de Moren

in 711 begonnen Moslims vanuit Noord-Afrika Spanje binnen te vallen. Zij verdreven de Visigoten en veroverde geheel Spanje. In Spanje werden de Moslims Moren genoemd. 8 eeuwen lang is er een strijd geweest tussen de Moren en de Christenen vanuit Europa. Een heel aantal kustplaatsen hebben hun naam te danken aan de Moren. Uiteindelijk werd het laatste bolwerk van de Moren in Granada verslagen door de Christenen in 1492. Vanaf dat moment brak er een nieuw Christelijk tijdperk aan in Spanje en de Costa Brava. Daarom zijn, tot aan de dag van vandaag, veel bewoners aan de Costa Brava Katholiek.Cultuur snuiven in Barcelona

Camp Nou Barcelona

Barcelona, wie kent de stad nou niet. De stad van de beste voetbalclub ter wereld, de stad van de Sagrada Família en de stad die uw vakantie nog mooier zal maken! Barcelona ligt dichtbij de kust van de Costa Brava en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Barcelona zit voor met cultuur en is gevuld met geweldige plekken om te bezoeken. Ook al bent u misschien geen voetbal of cultuur fan, er is voor iedereen wat! Hieronder staan een aantal leuke ideeën om te bezoeken.

La Sagrada Família

De Sagrada Família is misschien wel het bekendste gebouw in Barcelona. In 1882 is men begonnen met het bouwen van deze kerk, maar tot op heden is de kerk nog steeds niet af! En dat is juist waar deze kerk bekend om staat. Dit grote meesterwerk is toentertijd ontworpen door  Antoni Gaudi. De binnen kant is al af, maar de buitenkant verwacht men in 2026 pas af te hebben! De kerk is werkelijk prachtig, en wordt ook door veel toeristen bezocht. Als u al zeker weet dat u deze kerk zal gaan bezoeken, dan is het slim om vooral te boeken. Het is ook mogelijk om door een gids te worden rondgeleid.

Camp Nou in Barcelona

Fc Barcelona is een geweldig grote voetbalclub. Over de hele wereld zijn er duizende mensen fan van deze club. De club behoord tot de absolute wereldtop, en heeft al vele prijzen gewonnen. Het stadion heet Camp Nou, en het is te bezoeken in Barcelona. In het stadion is er een museum waar alle prijzen zijn te zien die Barcelona heeft gewonnen. Ook is het mogelijk om een rondleiding te krijgen door het stadion en is het zelfs mogelijk om een training te bewonderen.

Het Picasso museum

Iedereen heeft wel eens gehoord van de naam Picasso. Deze kunstenaar heeft zijn kunstopleiding gevolgd in Barcelona. In het Picasso museum in Barcelona bevindt zich de grootste collectie schilderijen van Picasso. Als u een echte kunstliefhebber bent, dan is dit een echte aanrader. De museum bevat wel 4250 werken van de geweldige kunstenaar!

Naast deze bezienswaardigheden zijn er natuurlijk nog vele terrasjes en andere eetgelegenheden waar u lekker kunt eten. Of misschien houd u wel echt van shoppen? Dan bent u in Barcelona zeker in de juiste stad!Sporten aan de Costa Brava

sporten aan de costa brava

De Costa brava heeft prachtige stranden, maar niet iedereen vind het leuk om de hele dag aan het strand te liggen. Gelukkig is er genoeg te sporten aan de Costa Brava.  Voor de sportliefhebbers en actievelingen is er genoeg te doen aan de Costa Brava. Uiteraard zijn er veel opties voor op en in het water. Tevens is er genoeg ruimte voor fietsers en wandelaars en zijn er een heel aantal golfvelden. Genoeg te doen dus!

Watersport

In het prachtige blauwe water is er bijvoorbeeld genoeg plek om te sporten aan de Costa Brava. Zoals bijvoorbeeld: zeilen, kajakken, kanoën en surfen. Zeilen is erg populair in het gebied van de Costa Brava, er zijn dan ook genoeg havens. Er zijn tevens een aantal mooie surfspots die de moeite waard zijn voor liefhebbers, zoals de wateren bij L’Escala en L’Estartit.

Sporten op het water is natuurlijk mooi, maar de onderwaterwereld van Costa Brava is werkelijk prachtig. Er bevinden zich dan ook een groot aantal duikscholen en duikcentra aan de Costa Brava. De twee bekendste plaatsen om te duiken in de Costa Brava zijn Cap de Creus en het gebied rond de medeseilanden. Deze plaatsen worden sterk aangeraden door duikliefhebbers.

Fietsen en wandelen

De omgeving aan de Costa Brava is geweldig. Spanje is een bekend fietsland en er zijn genoeg fietsen te huren in de omgeving. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om te gaan wandelen langs de kust of juist landinwaarts.

Golf

De Costa Brava staat bekend om zijn mooie golfvelden. Langs de Costa Brava bevinden zich 9 golfclubs. Op deze prachtige groene velden is het heerlijk golfen en genieten van het mooie weer.

Er zis dus genoeg te sporten aan de Costa Brava. Maar laat u niet limiteren door deze voorbeelden maar ga opzoek naar nieuwe activiteiten, want vakantie is avontuur!