Camping Costa Brava

Girona, een prachtige stad!

Girona is een stad waar je niet uitgekeken raakt. Deze stad heeft ontzettend veel historie. Als je door Girona loopt ontdek je veel verborgen schoonheden, ga door de straten van de oude gildes naar de oude olie en wijnmarkten. Er is een rijke joodse historie aanwezig en werd eind 13e eeuw zelfs gezien als een van de grootste Kabbalistische steden van Europa. In het museum kun je veel geschiedenis terug vinden en is zeker een bezoekje waard.

De hangende huizen van Girona

Girona staat bekend om de “hangende huizen”. Deze huizen staan aan de oevers van de Onyar, de is een rivier die door Girona heen loopt. Deze gevels en balkons van deze huizen hangen letterlijk over deze rivier. Een bekende brug die over deze rivier heen loopt is de Pont de les Peixatereis Velles. De door Gustave Eiffel ontworpen brug is een mooie plek om de huizen en de rivier te bewonderen.

De kathedraal van Girona

De oorspronkelijke moskee is helemaal omgebouwd tot kathedraal. Deze kathedraal heeft prachtige barokke trappen die naar de kathedraal leiden. De kathedraal heeft een gotische stijl en is het op-een-na grootste kathedraal van de wereld.

De joodse wijk

Midden in de stad bevindt zich een Joodse wijk. Na de verdrijving van de Joden en de verwoesting van de wijk in de vijftiende eeuw, is deze wijk weer prachtig herbouwd. De wijk heeft een gezellige sfeer en prachtige smalle straatjes. In deze wijk is er een synagoge en een historisch museum van de Joden uit de wijk. Dit museum heet  Museu d’Hostira dels jueus en is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Girona is echt een toeristen stad en wordt dan ook veel bezocht door bezoekers van heel de wereld. Naast deze bezienswaardigheden zijn er nog veel meer mooie en bijzondere locaties in de stad Girona.

Montsec canyon

De Montsec canyon is een droge bergam die ten zuiden van de Catalaanse Pyreneeën te vinden is. Het is een prachtig gebied om door heen te wandelen of te klimmen. Midden door de Montsec canyon loopt de ‘La Noguera Ribagorcana’, die op een aantal word afgeremd door stuwdammen. Hierdoor onstaan prachtige stuwmeren. Met afgronden tot 100 meter diep en rotswanden die tot hoogtes van 1300 meter uit het water rijzen. Mensen met hoogtevrees kunnen hier dan ook beter oppassen, want op een aantal stukken moet je je aan een ketting vasthouden om veiliger over te komen en moet je over een oude kabelbrug die op 10 meter hoogte hangt.

Ripoll

Ripoll is het centrum van het catalaanse nationalisme. Het is een zeer oud dorp waar de eerste sporen van mensen die in het gebied woonden dateren uit de bronstijd. Ripoll bekend om zijn kerk Santa maria de ripoll die gebouwd is in een romaanse stijl. Het museum van Ripoll laat een glimp zien van de historie van Ripoll. Ook zijn er een aantal dolmen’s ook wel hunebedden genoemd te vinden.

sporten aan de costa brava

Lloret de mar

Vulkaan Montsacopa

Vulkaan Montsacopa is een stadsvulkaan, wat betekent dat aan de voet van de vulkaan een stad ligt. Aan de noordkant van de stad Olot loop je binnen 20 minuten over een boomstampad tot aan de top van de krater. Het is het mooiste om deze route te nemen met zonsopgang of zonsondergang om een mooi uitzicht te krijgen over Olot.

Banyoles meer

Het Banyoles meer is de oorsprong van de stad Banyoles. Het meer is van vulkanische oorsprong en heeft een omtrek van 8km en een oppervlakte van 1km².
Omringd door rietkragen en bossen is de groene omgeving van het bonayoles meer is een prima uitstek om tot rust te komen. Het meer heeft een internationaal sportieve historie, zo werden de roeiwedstrijden van olympische spelen in 1992 hier gehouden en is er elk jaar een triatlon.